De avontuurlijke reizen van Odysseus


De avontuurlijke reizen van Odysseus

Vertellers, personages en poppen voeren het publiek mee in de omzwervingen van Odysseus. In deze afwisselende voorstelling staat de liefde centraal.

Bestaat de ware liefde? En zo ja, is die de moeite waard om er 20 jaar op te wachten?

Odysseus is al 10 jaar onderweg als de voorstelling begint. Nu wil hij terug naar zijn grote liefde, zijn vrouw Penelope, en zijn zoon die hij voor het laatst heeft gezien toen hij nog maar een baby was.

Athene gelooft in hun liefde en probeert hem te helpen. Maar Poseidon werkt hem juist tegen, omdat Odysseus zijn zoon, de cycloop, het oog heeft uitgestoken. Zo raakt Odysseus steeds verder van huis. Als hij dan ook nog in de armen van de verleidelijke godin Calypso belandt lijkt hij zijn grote liefde te zijn vergeten...

De mythische figuren van de goden worden afwisselend grotesk uitgespeeld en dan weer door objecten en in miniatuur verbeeldt. De voorstelling wordt begeleid door percussionist Marc Spee, die daarvoor ook alle muziek componeerde. 

Samen vormen deze elementen een spannend en beeldend muzikaal verhaal, dat de leerlingen een levendig en humorvol beeld schetst van de reizen van Odysseus en de wereld van de goden en dat kan dienen als een inspirerende kennismaking met de Griekse mythologie.

De voorstelling is geschikt voor leerlingen in het middelbaar onderwijs en voor groep 8 van de basisschool.

Prijzen:

1 voorstelling voor max. 50 leerlingen: 650 euro

1 voorstelling voor max. ongeveer 100 leerlingen: 750 euro

2 voorstellingen op een dag voor max. 50 leerlingen per voorstelling: 850 euro

2 voorstellingen op een dag voor max. ongeveer 100 leerlingen per voorstelling: 950 euro

Bij voorstellingen verder dan 30 km buiten Amsterdam rekenen wij 0,25 per te rijden kilometer reiskosten.

Deze voorstelling is te boeken vanaf medio juni 2022

 

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Theater Compagnie Alice maakt voorstellingen met spelers en grote en kleine poppen.
 
De voorstellingen hebben een eigen stijl door de combinatie van bijzondere zelfgemaakte poppen, een expressieve manier van spelen met veel beweging en inter-actie met het publiek.
Theater Alice maakt al haar poppen en decors van bijzondere, vaak glanzende  stoffen in heldere kleuren. Daardoor ontstaat er een fantasierijke en sprookjesachtige eigen wereld.
In de voorstellingen is vooral veel te zien en te beleven en de gesproken teksten worden kort en bondig gehouden.
De prachtige theatrale poppen, de spannende verhalen en de komische scenes maken elke voorstelling tot een feestelijke gebeurtenis.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;