Beleef de middeleeuwen! Het dagelijks leven.


Beleef de middeleeuwen! Het dagelijks leven – groep 5 t/m 8

Een les over de late middeleeuwen. De kinderen leren en beleven hoe het dagelijkse leven in een middeleeuwse stad er aan toeging. Ze leren over ambachten (bijvoorbeeld wol vlaken en spinnen), middeleeuwse spelletjes, wat voor werk er verricht moest worden, wat men at, hoe een middeleeuwer vroeger vuur maakte en nog veel meer. Kinderen kunnen veel zelf doen en ontdekken. Alle zintuigen zijn bij deze les betrokken.

 

Leerdoelen

De leerlingen maken kennis met historische voorwerpen en hun functie. Door voelen, ruiken, en zien kunnen ze zich een beter beeld van het verleden voorstellen.

De les sluit aan bij:
– Tijdvak: 1000-1500, Steden en Staten
– Kerndoel 52: De leerlingen leren over kenmerkende aspecten van het volgende tijdvak: steden en staten.
– Kerndoel 56: De leerlingen verwerven enige kennis over en krijgen waardering voor aspecten van cultureel erfgoed.

Praktisch

Maximaal aantal leerlingen: 30

Aantal begeleiders: 1

– Deze les wordt in een normaal klaslokaal met groepsopstelling gegeven
– De les duurt 60 minuten
– De les kan geboekt worden op maandag, dinsdag of donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur
– Van de leerkracht wordt een ondersteunende rol verwacht
– Deze les kan met maximaal 30 leerlingen gevolgd worden.

– De kosten voor deze les bedragen € 130,- voor 1 uur, met een maximale reistijd van 1 uur heen én weer (bij langere reistijd meerprijs à € 60,- per uur). Elk extra uur op dezelfde dag kost € 60,-, bijvoorbeeld voor een extra groep of langere les.
– Prijzen zijn exclusief 9% btw en € 15,- administratiekosten.

Beleef Het Verleden is gevestigd in Oegstgeest. Reistijd/kosten worden berekend via google maps vanaf Thorbeckehof Oegstgeest naar de school toe. 

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Van Romeinse tijd tot en met 1950!

Maak de geschiedenisles nog leuker en nodig een historisch personage uit in de klas!

Een ontmoeting met een Romeinse soldaat, een middeleeuwse ambachtsvrouw of de vrouw van een 18e eeuwse zeeman laat de geschiedenis herleven. Leerlingen kijken, ruiken en voelen aan de geschiedenis en krijgen antwoorden op al hun vragen. Uiteraard stemmen wij de inhoud van de lessen af op het niveau van de groep.

Lessen verzorgd door Beleef Het Verleden sluiten aan bij de kerndoelen van het Ministerie van OC&W. U kunt kiezen voor historische personages uit bijna alle tijdvakken (van prehistorie t/m Tweede Wereldoorlog). Bovendien kan het lessenaanbod geheel aan de wensen van de school worden aangepast.

Beleef Het Verleden is gevestigd in Oegstgeest. Reistijd/kosten worden berekend via google maps vanaf Thorbeckehof Oegstgeest naar de school toe. De lessen kunnen in heel Nederland gegeven worden. Houd wel rekening met reistijd buiten files als de school ver van Oegstgeest ligt. 

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;