Op visite bij Hugo en Maria


Groep 3/4

Speciaal voor leerlingen uit groep 3 en 4 is er een spannende en beeldende museumles ontwikkeld om meer te weten te komen over Hugo de Groot en zijn leven. Wie was Hugo? En wie waren Maria en Elsje? Waar zat hij gevangen? En, hoe is hij eigenlijk ontsnapt?
Onze ervaren museumgids neemt de leerlingen mee door het kasteel. Beeldend en interactief vertelt de gids de bijzondere verhalen, waarbij we extra stil staan bij de spectaculaire ontsnapping van Hugo de Groot. De leerlingen ontdekken spelenderwijs wat het betekent om gevangen te zitten, te ontsnappen en vrij te zijn.

€ 75,- per 15 leerlingen

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Loevestein is al eeuwen verbonden aan de thema’s vrede, vrijheid en recht. Wil je weten wat ridder Dirc, Hugo de Groot en de Hollandse Waterlinie met deze thema’s te maken hebben? En hoe deze thema’s nog steeds relevant zijn? Kom dan naar Loevestein om meer te ontdekken op de plek waar het allemaal echt is gebeurd!
In de educatieprogramma’s is er aandacht voor maatschappelijke vragen rondom deze thema’s vrede, vrijheid en recht. Burgerschap is een belangrijk onderdeel van onze lessen, de leerlingen verbinden de historische verhalen aan het heden en denken na over de waarde van het vormen van een eigen mening. Voor elke groep van de basisschool is een passend educatieprogramma ontwikkeld.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;