Wij Herdenken en Vieren – groep 7 of 8


Het schoolprogramma ‘Wij Herdenken en Vieren’ gaat over de Tweede Wereldoorlog en Bevrijding in Tilburg, Berkel-Enschot, Udenhout en Biezenmortel. De generatie die de Tweede Wereldoorlog heeft meegemaakt wordt steeds kleiner. Hoe bespreek je zo’n zwaar onderwerp in de klas?

Het schoolprogramma behandelt de Tweede Wereldoorlog op lokaal, wijk- en straatniveau. Denk bijvoorbeeld aan struikelstenen, schuilkelders, oorlogsmonumenten of -graven. De introductieles en het educatieve boekje brengen de geschiedenis op deze manier dichter bij de leerlingen.

Doet een klas mee, dan ontvangen de leerlingen een stickerboek met interessante verwerkingsopdrachten. De inhoud wordt aangevuld met historische feiten, archiefmateriaal én berichten op social media. Er wordt samengewerkt met partners als Stadsgidserij Tilburg, Factorium Cultuurmakers, Bibliotheek Midden-Brabant (LocHal), Het Historiater en Veteraan in de Klas.

Wil je als school ook meedoen? Neem dan contact op met sandra.van.dam@stadsmuseumtilburg.nl, 06-57562196 (dinsdag, woensdag en donderdag) of bezoek de uitgebreide website voor meer achtergrondinformatie.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Stadsmuseum Tilburg biedt een doorlopende leerlijn voor erfgoededucatie aan. Voor basisonderwijs verzorgen wij verschillende educatieve lessen, vaak op maat gemaakt.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;