Beleef historische dans! Leer dansen en de omgangsvormen op een bal uit de 18e en 19e eeuw.


Bezoek het bal en leer hoe men vroeger danste!

Beleef historische dans! – groep 1 t/m 8

De leerlingen leren een historische dans aan op muziek. Ze leren de etiquette van vroeger met een buiging en reverence en afhankelijk van de leeftijd gaan we iets dieper in op de wereld van het historische bal. De jonge kinderen (groep 3-6) leren een kringdans, de oudere leerlingen (groep 7-8) een quadrille of lijndans. De les wordt gegeven door iemand gekleed in historische baljurk. Muziekinstallatie kan door ons meegenomen worden. De dansles kan het beste in de gymzaal gegeven worden of in een grote aula.

De leerlingen leren bewegen op muziek door op een bepaalde manier te lopen op het ritme. Ze leren een choreografie aan waarbij ze bewegingen herhalen en samen uitvoeren. Ze leren dansen terwijl ze elkaars hand vasthouden. Dit is voor de oudere kinderen altijd even spannend omdat de jongens met de meisjes dansen. Ze leren ook dat vroeger andere omgangsvormen golden dan nu.

Deze les sluit aan bij de volgende kerndoelen: 27, 52, 54 en 56.


– De les is te boeken op ma-vrijdag van 10.00-15.00 uur.
– Deze les vindt plaats in een gymzaal of aula.
– Aan deze les kunnen maximaal 30 leerlingen deelnemen.
– Bij jongere leerlingen is het handig om een extra begeleider in te schakelen.

Let op:
Indien er geen muziekinstallatie op locatie aanwezig is dient de school dit aan te geven. Ook handig om van te voren te weten op welk format de muziek gedraaid kan worden (cd/mp3 via usb/bluetooth). Er kan een eigen muziekinstallatie meegenomen worden.

– De kosten voor deze les bedragen € 135,- voor 1 uur, met een maximale reistijd van 1 uur, heen én terug (bij langere reistijd meerprijs à € 60,- per uur). Elk extra uur op dezelfde dag kost € 60,-, bijvoorbeeld voor een extra groep of een langere les.
– Prijzen zijn exclusief 9% btw en € 15,- administratiekosten.

Beleef Het Verleden is gevestigd in Oegstgeest. Reistijd/kosten worden berekend via google maps vanaf Thorbeckehof Oegstgeest naar de school toe. 

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Van Romeinse tijd tot en met 1950!

Maak de geschiedenisles nog leuker en nodig een historisch personage uit in de klas!

Een ontmoeting met een Romeinse soldaat, een middeleeuwse ambachtsvrouw of de vrouw van een 18e eeuwse zeeman laat de geschiedenis herleven. Leerlingen kijken, ruiken en voelen aan de geschiedenis en krijgen antwoorden op al hun vragen. Uiteraard stemmen wij de inhoud van de lessen af op het niveau van de groep.

Lessen verzorgd door Beleef Het Verleden sluiten aan bij de kerndoelen van het Ministerie van OC&W. U kunt kiezen voor historische personages uit bijna alle tijdvakken (van prehistorie t/m Tweede Wereldoorlog). Bovendien kan het lessenaanbod geheel aan de wensen van de school worden aangepast.

Beleef Het Verleden is gevestigd in Oegstgeest. Reistijd/kosten worden berekend via google maps vanaf Thorbeckehof Oegstgeest naar de school toe. De lessen kunnen in heel Nederland gegeven worden. Houd wel rekening met reistijd buiten files als de school ver van Oegstgeest ligt. 

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;