Beleef historische kleding!


Beleef historische kleding - Droegen mensen vroeger ook sneakers en een spijkerbroek?

Leerdoelen
De leerlingen leren over historische kostuums uit de 16e-19e eeuw. Ze leren historische kledingstukken herkennen en ontdekken hoe ze gedragen werden. Ze maken kennis met verschillende materialen (wol, linnen, zijde, katoen) en met onderkleding en overkleding. Ook verschillende hoofddeksels komen aan bod. Ze leren herkennen wat historische kleding zegt over rijkdom of armoede en zien ook hoe met allerlei hulpstukken bijdragen aan de uiteindelijk ‘ look’ van de kleding.

Deze les sluit aan bij de volgende kerndoelen: 40, 44, 51, 52, 54 en 56.

Praktisch
Maximaal aantal leerlingen: 30

Aantal begeleiders: 1

– De les is te boeken op ma-vrijdag. Van 10.00-15.00 uur.
– Maximaal 30 leerlingen
– Benodigdheden: een grote lege tafel om de historische kleding op te leggen en een beamer/digibord voor afbeeldingen van schilderijen.

Prijzen

– De kosten voor deze les bedragen € 140,- voor 1 uur, met maximaal 1 uur reistijd heen én terug (langere reistijd meerprijs à € 60,- per uur). Elk extra uur op dezelfde dag kost € 60,- (bijvoorbeeld voor een andere klas).
– Prijzen zijn exclusief 9% btw en € 15,- administratiekosten.

Beleef Het Verleden is gevestigd in Oegstgeest. Reistijd/kosten worden berekend via google maps vanaf Thorbeckehof Oegstgeest naar de school toe. 

 

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Van Romeinse tijd tot en met 1950!

Maak de geschiedenisles nog leuker en nodig een historisch personage uit in de klas!

Een ontmoeting met een Romeinse soldaat, een middeleeuwse ambachtsvrouw of de vrouw van een 18e eeuwse zeeman laat de geschiedenis herleven. Leerlingen kijken, ruiken en voelen aan de geschiedenis en krijgen antwoorden op al hun vragen. Uiteraard stemmen wij de inhoud van de lessen af op het niveau van de groep.

Lessen verzorgd door Beleef Het Verleden sluiten aan bij de kerndoelen van het Ministerie van OC&W. U kunt kiezen voor historische personages uit bijna alle tijdvakken (van prehistorie t/m Tweede Wereldoorlog). Bovendien kan het lessenaanbod geheel aan de wensen van de school worden aangepast.

Beleef Het Verleden is gevestigd in Oegstgeest. Reistijd/kosten worden berekend via google maps vanaf Thorbeckehof Oegstgeest naar de school toe. De lessen kunnen in heel Nederland gegeven worden. Houd wel rekening met reistijd buiten files als de school ver van Oegstgeest ligt. 

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;