Rondleiding Brandweermuseum


Wij geven zowel rondleidingen in on museum als buiten ons museum. Dit laatste zijn rondritten met oldtimer brandweerwagens in en om Borculo

Rondleiding in het museum +/- 1 uur

Rondrit +/- 30 minuten

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Voor even brandweerman in het Brandweermuseum Borculo
Het museum is in het bezit van veel brandweermateriaal dat in vroegere dagen behoorde tot de uitrusting van menig brandweerkorps. In Borculo, het stadje gelegen in de Achterhoek, vindt u één van de twee grootste brandweermusea in Nederland. Het museum herbergt een unieke verzameling. Hierdoor krijgt u een zeer goed beeld van de brandbestrijding vanaf het allereerste begin tot aan het eind van de jaren zeventig.

Te bezichtigen zijn o.a: leren emmers, stortzakken, emmerspuiten, een pomp gebouwd op een kruiwagen, verschillende handbediende pompen welke werden getrokken door manschappen, een fraaie stoomspuit en diverse pompen aangedreven door benzine- of dieselmotoren. Kleine en grote uitrustingsstukken die nodig waren om een brand te kunnen bestrijden.

Het Stormramp museum geeft in indruk van de cycloon die over Borculo raasde in 1925.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;