Rondleiding in de Molen van Sloten - Amsterdam


Bezoek een werkende molen

Tijdens de rondleiding leer je over de geschiedenis en de werking van molens in het algemeen en deze nog werkende poldermolen in het bijzonder. Er zijn modellen van verschillende molens en een maquette waarop je ziet hoe we ervoor zorgen dat we in ons land droge voeten houden. Met de gids ga je de hele molen door, zowel binnen als buiten in de tuin en op de stelling.                                                                                                       

Interessant voor jong en oud

Onze ervaren rondleiders passen hun rondleiding aan aan de leeftijd van de bezoekers. Rondleidingen zijn geschikt voor kinderen vanaf ca. 5 jaar. Grotere groepen worden in twee groepjes gesplitst, zodat iedereen alles goed kan zien.      Vaak zie je de molenaar aan het werk. Zo leer je bijvoorbeeld hoe een molen wordt stilgezet.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Een werkende poldermolen aan de rand van Amsterdam. Leer alles over molentechniek en lokale geschiedenis in en op de molen. Tijdens een rondleiding ontdek je hoe een groot deel van Amsterdam West de voeten droog houdt en zie je de molenaar aan het werk.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;