Kleuteruurtje met de klokkenvriendjes (Moffel en Piertje)


Kleuteruurtje met de klokkenvriendjes

In het klokkenmuseum op de Zaanse Schans zijn veel oude klokken. Hier kunnen de kleuters leren over de geschiedenis, de tijdmeting, het besef van tijd, de Zaanstreek en nog veel meer. Dit wordt op een leerzame en kindvriendelijke manier gedaan door gebruik te maken van de klokkenvriendjes en interactieve opdrachten.

Moffel en Piertje

De kinderen worden binnengelaten in het museum en door de juffen en meesters van het museum naar een zitplaats gewezen. Hier krijgen ze een poppenspel van Moffel en Piertje over verschillende alledaagse klokken.

9 opdrachten

Na het poppenspel worden de kinderen in groepjes gedeeld en meegenomen naar de verschillende kamers om daar 9 verhalen en opdrachten bij te wonen. Ter ondersteuning wordt gebruik gemaakt van Flip de Beer (en waar van toepassing van de fabeltjeskrantdieren).

Deze opdrachten bestaan uit:

1.     De zonnewijzer

2.     De wereldbol

3.     De wijzerplaat-puzzel

4.     De waterklok

5.     De slinger van de Zaanse klok

6.     De zandlopertjes

7.     De wolf en de zeven geitjes

8.     Zeven dagen

9.     Oude klokken vragenrondje

“Grote klokken zeggen…”

Na afloop zingen de kinderen samen het liedje “Grote klokken zeggen bimbam” en Flip de Beer en zijn twee broertjes mogen op de grote klok slaan. Ook is er tijd voor een groepsfoto.

Schooljaar: 2022-2023
Groep: 1-2 (3)
Duur: 1 uur
Groepsgrootte: 15 tot 25 leerlingen
Prijs: €200
Adresgegevens: Kalverringdijk 3, Zaanse Schans 1509 BT Zaandam
Telefoonnummer: 075 – 61 797 69

Voor aanmelding of meer informatie, neem contact op met info@mnuurwerk.nl of ga naar Museum Zaanse Tijd en vraag naar Laura of Pier.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Eén van de meest pittoreske stukjes van Nederland, nabij Amsterdam, is de Zaanse Schans. Midden in dit unieke gebied ligt Museum Zaanse Tijd, dat een charmant en informatief inkijkje geeft in de geschiedenis van de Zaanse klokkenindustrie via schitterende Hollandse uurwerken. Ons museum is een ‘must’ voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van de Zaanstreek, het ontstaan van Hollands welvaart, het ambacht van klokkenmaker en de betekenis van tijd.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;