Museumboerderij Mariahoeve


Bezoeken aan de hand van een audiotour, deze anderhalf uur durende audiotour neemt u mee in het leven van de familie Van den Brink, laat u alle vertrekken van de boerderij zien en biedt een zeer uitgebreide beschrijving van deze unieke locatie!
U krijgt bij aankomst een korte introductie van een van onze gidsen. Met behulp van een iPad gaat u vervolgens zelfstandig op pad over het terrein van de boerderij en komt u in alle vertrekken. Door een simpele bediening krijgt u per vertrek door woord en fotomateriaal zeer uitvoerig uitleg.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

De Mariahoeve is een voorbeeld van de boerderijen die na 1900 als paddenstoelen uit de grond kwamen. Gezinsbedrijven van een paar hectare bouwland voor het verbouwen van graan, aardappelen en voederbieten en met koeien, varkens, kippen en een paard. Verder een grote moestuin en een kleine boomgaard.

Door mechanisatie, schaalvergroting en specialisatie verdween dit type boerderij in het laatste kwart van de vorige eeuw even snel als het destijds verschenen was. Wat de Mariahoeve uniek maakt, is dat ‘alles’ er nog is, zoals Maria het heeft nagelaten.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;