Rondleiding "De Industriële Revolutie"


Dit programma is heel geschikt als op school het tijdvak ‘Burgers en Stoommachines’ wordt behandeld. Sommige scholen bezoeken ons vooraf, andere scholen bezoeken ons als afronding van lessen over dit tijdvak. Op verzoek hebben wij voor docenten een tekst met achtergrondinformatie over de Industriële Revolutie.
In onze collectie hebben we een aantal machines die in fabrieken of in het kleinbedrijf hebben gewerkt. Verhalen over deze machines brengen de geschiedenis tot leven.
Dit programma bevat een interactieve presentatie als introductie op de rondleiding. We kunnen in het Stoommachinemuseum de machines tonen die een rol speelden in de Industriële Revolutie. De kinderen kunnen hierbij zelf een kleine stoommachine bedienen, om de werking van stoom beter te leren begrijpen.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Samen met de klas de kracht van water en vuur ontdekken? 

Verwonderde gezichten staren je aan als de rondleider vertelt dat de stroom die thuis uit het stopcontact komt voor het overgrote deel door stoom wordt verkregen. Mensen hebben geen idee wat stoom teweeg kan brengen en de krachten die het kan ontwikkelen om grote en zware machines in werking te stellen:

Wij demonstreren het graag!

Ons museum biedt drie programma’s aan, voor het primair onderwijs (groep 5 en hoger) en voor de eerste vier leerjaren van het voortgezet onderwijs. Alle rondleidingen duren vier tot vijf kwartier. Thema's zijn de Industriële Revolutie, de techniek van de stoommachine en waterbeheer.

Voor nadere informatie over onze onderwijsprogramma’s en reserveren: onderwijs@stoommachinemuseum.nl

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;