Rondleiding Stoom en Stoommachines


Is uw klas bezig met de Industriële Revolutie?

Breng een bezoek aan het Nederlands Stoommachinemuseum in Medemblik! Zowel als spannende introductie of als verdiepende afsluiting is een museumbezoek heel geschikt. Het programma Stoom en stoommachines sluit goed aan op het tijdvak Burgers en stoommachines, maar ook past ook goed bij de vakken techniek en natuurkunde.

Stoom en stoommachines begint met een interactieve presentatie. Vervolgens gaan we het museum in en met verschillende opdrachten aan de slag. De leerlingen kunnen hierbij onder meer zelf een kleine stoommachine bedienen, om de werking van stoom beter te leren begrijpen. Ook leren ze over de vele manieren waarop de stoommachine werd toegepast. 

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Samen met de klas de kracht van water en vuur ontdekken? 

Verwonderde gezichten staren je aan als de rondleider vertelt dat de stroom die thuis uit het stopcontact komt voor het overgrote deel door stoom wordt verkregen. Mensen hebben geen idee wat stoom teweeg kan brengen en de krachten die het kan ontwikkelen om grote en zware machines in werking te stellen:

Wij demonstreren het graag!

Ons museum biedt programma’s aan voor het primair onderwijs (groep 5 en hoger) en voor de eerste vier leerjaren van het voortgezet onderwijs. Alle rondleidingen duren vier tot vijf kwartier. Thema's zijn de Industriële Revolutie, de techniek van de stoommachine en waterbeheer.

Voor nadere informatie en reserveren:

onderwijs@stoommachinemuseum.nl

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;