Oorlogsmuseum Overloon

Het Oorlogsmuseum Overloon vertelt de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Van de opkomst van Hitler en de bezetting tot het verzet en de bevrijding. En natuurlijk over de Slag bij Overloon.

Oorlog hoort in een museum

Dat is de boodschap van het Oorlogsmuseum in Overloon. Hier vind je alles over de Tweede Wereldoorlog. Via de opkomst van Hitler, de mobilisatie en de Duitse inval word je meegenomen naar de bezetting en de terreur van de vervolging. En natuurlijk zie je hoe het verzet daartegen in het geweer kwam.

Speciale aandacht is er voor de Slag bij Overloon, toen Duitse tanks het opnamen tegen de Amerikaanse en Engelse.

Fietsen door het museum

In het museum ligt de eerste fietsbrug, wereldwijd, die letterlijk dóór een museum gaat. Sinds maart 2020 maakt een fietsbrug onderdeel uit van de fietsroute 'Aan de andere kant' die het museum verbindt met Britse en Duitse militaire begraafplaatsen in de buurt. Vanaf het fietspad kun je gratis een blik werpen op de tentoonstelling. De fietsbrug is open tijdens de openingsuren van het museum. Fietsend kun je dan over een lengte van 90 meter door de grote museumhal fietsen, op een hoogte van 3 meter. Vanaf de brug heb je een geweldig uitzicht op de enorme Tweede Wereldoorlogcollectie, die uit meer dan 100 militaire voertuigen en kanonnen bestaat.

1 voorstellingen gevonden van Oorlogsmuseum Overloon

Oorlogsmuseum Overloon

Oorlogsmuseum Overloon

Oorlogsmuseum Overloon
Voortgezet Onderwijs
;