Ambachten voor gezellen


Zo’n 800 jaar geleden ontstonden er steeds meer verschillende beroepen. Sommige mensen waren boer, anderen smid, bakker of schrijnwerker. In dit programma combineren we verschillende ambachten. Zo gaan de kinderen aan de slag als smid om hun eigen beitel te smeden. Daarna mogen ze leer én mergel bewerken: van leer maken ze hun eigen hoesje (foedraal) voor de beitel en met de beitel creëren ze een vormpje uit mergel.

Rond ons marktplein staan de huizen uit het middeleeuwse stadje Endehoven. Stel je eens voor dat je hier wekelijks op de markt je boodschappen mocht doen... In het wevershuis verkopen ze stoffen, de smid verkoopt messen en beitels en in herberg Den Bonten Os wordt gegeten en gedronken en ook wel eens geknokt! Dompel je onder in een tijd van steden en staten.

 

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Een spannende reis in de tijd, die beleef je in het preHistorisch Dorp in Eindhoven. Hier ga je 10.000 jaar terug en ontmoet je bewoners in eeuwenoude hoeves, boerderijen en andere huisjes. Deze bewoners nemen je met boeiende verhalen en activiteiten mee naar hun tijd. Van prehistorie tot late middeleeuwen, hier ontdek je pas echt hoe het leven eeuwen geleden moet zijn geweest.

 

Scholen kunnen in dit openluchtmuseum terecht voor een schoolreis, educatief programma of een meerdaags schoolkamp. Kinderen mogen bijvoorbeeld zelf smeden in de smederij, varen in een boomstamkano of hun eigen vuur maken om te koken. En da’s niet alleen leuk, maar ook ontzettend uitdagend en educatief! Een onvergetelijk uitje voor ieder kind.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;