Het stenen huis van Dirc Loef


Groep 1/2

Tijdens deze museumles voor kleuters ontdekken de leerlingen spelenderwijs verschillen en overeenkomsten tussen hun eigen leven en het leven van ridder Dirc in de middeleeuwen.
Samen met onze ervaren museumgids gaan de leerlingen op onderzoek uit in het kasteel. Aan de hand van verschillende doe-opdrachten maken ze kennis met Loevestein en ontdekken ze dat het leven vroeger heel anders is dan hun leven nu.

€ 75,- per groep van 15 leerlingen

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Loevestein is al eeuwen verbonden aan de thema’s vrede, vrijheid en recht. Wil je weten wat ridder Dirc, Hugo de Groot en de Hollandse Waterlinie met deze thema’s te maken hebben? En hoe deze thema’s nog steeds relevant zijn? Kom dan naar Loevestein om meer te ontdekken op de plek waar het allemaal echt is gebeurd!
In de educatieprogramma’s is er aandacht voor maatschappelijke vragen rondom deze thema’s vrede, vrijheid en recht. Burgerschap is een belangrijk onderdeel van onze lessen, de leerlingen verbinden de historische verhalen aan het heden en denken na over de waarde van het vormen van een eigen mening. Voor elke groep van de basisschool is een passend educatieprogramma ontwikkeld.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;